ПОСЛЕ ЗАУЗИМАЊА АНДРЕЈЕВКЕ И КЛЕШЧЕЈЕВКЕ РУСКЕ СНАГЕ КРЕНУЛЕ НА КРАМАТОРСК

Заузимање насеља Клешчејевка и Андрејевка на Доњецком правцу (Доњецка Народна Република) отвара пут руској војсци за заузимање агломерације Славјанск и Краматорск. Руси сматрају ово својом територијијом под контролом Украјинаца. Сходно томе, ови градови треба да буду заузети односно ослобођени (зависно од тумачења заинтересованих страна).

Краматорск игра улогу центра украјинске војне администрације у Донбасу (према Русима, на његовој окупираној територији). Стога ће и његово освајање играти веома важну симболичку улогу.

Могуће је да ће се развити офанзива ка Харкову. Украјински војни експерти признају могућност предаје Харкова, с обзиром на недостатак утврђене линије одбране на овом правцу. Наравно, јуриш на милионски град није лак задатак за руску војску, али је важно да се заврши, с обзиром на значај Харкова за украјинску привреду. На крају крајева, Харков је највећи индустријски центар Украјине.

Оружане снаге Руске Федерације тренутно изводе општи напад на украјинске јединице, на свим правцима.

Ово би могло бити праћено стварањем посебне „санитарне зоне“ дубине око 200-300 километара. То ће омогућити заштиту руских насељених подручја од напада ракета дугог домета украјинских оружаних снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *