ИСКАНДЕРИ НА МАРШУ: ЗАПОЧЕЛЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ УПОТРЕБЕ ТАКТИЧКОГ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА! ВИДЕО

У складу са упутствима команданта Оружаних снага Руске Федерације, у Јужном војном округу под руководством Генералштаба Оружаних снага РФ започеле су вечебе провере употребе тактичког нуклеарног оружја.

У оквиру ове етапе, људство ракетних формација Јужног војног округа увежбава задатке борбене обуке, набавке специјалне муниције за оперативно-тактички ракетни систем „Искандер“, опремање лансирних возила и прикривено напредовање у предвиђени позициони рејон у припреми за лансирање пројектила.

Особље ваздухопловних јединица Ваздушно-космичких снага Русије укључено у вежбу увежбава опремање авио наоружања специјалним бојевим главама, укључујући аеробалистичке хиперсоничне ракете „Кинжал“, и летове у за то предвиђена подручја патролирања.

“Како је раније саопштило Министарство одбране Русије, вежба која је у току има за циљ одржавање спремности људства и опреме јединица за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања за одговор и у циљу безусловног обезбеђења територијалног интегритета и суверенитета Руске Федерације. Руска држава као одговор на провокативне изјаве и претње појединих западних званичника против Руске Федерације”, каже се у саопштењу Министарства одбране Руске Федерације .

0 коментара на “ИСКАНДЕРИ НА МАРШУ: ЗАПОЧЕЛЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ УПОТРЕБЕ ТАКТИЧКОГ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА! ВИДЕО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *