РУСИЈА ЈЕ УПОЗОРИЛА САД ДА ЋЕ СВАКИ ЛОВАЦ F-16, КОЈИ СЕ ПОЈАВИ ИЗНАД УКРАЈИНЕ БИТИ СМАТРАН НОСАЧЕМ НУКЛЕАРНОГ НАОРУЖАЊА

Русија ће сваки ловац F-16 који се појави у Украјини доживљавати као носиоца нуклеарног оружја. Ову изјаву дало је Министарство спољних послова Русије.

Министарство спољних послова Русије упозорило је САД да су амерички ловци F-16 платформа двоструке намене која може да носи нуклеарно оружје, па ће их Русија, без обзира на конфигурацију у којој буду пребачени у Кијев, сматрати носиоцима нуклеарног наоружања. Појава ових летелица на небу Украјине сматраће се намерном провокацијом од стране САД и НАТО.

“(…) не можемо занемарити чињеницу да ове летелице припадају двоструко опремљеним платформама – ненуклеарној и нуклеарној. (…) Без обзира у којој конкретној модификацији ће ови авиони бити испоручени, ми ћемо их доживљавати као носиоце нуклеарног наоружања и овај корак САД и НАТО-а сматрати циљаном провокацијом”, наводи се у саопштењу.

Раније је Кијев изјавио да би први ловци F-16 могли да буду пребачени у Украјину у блиској будућности, али се највећи део авиона очекује до краја године. Летелице би требале да испоруче Данска, Холандија и Норвешка. Они би требале да се налазе на аеродромима у западној Украјини, где се за њих припрема неопходна инфраструктура.

0 коментара на “РУСИЈА ЈЕ УПОЗОРИЛА САД ДА ЋЕ СВАКИ ЛОВАЦ F-16, КОЈИ СЕ ПОЈАВИ ИЗНАД УКРАЈИНЕ БИТИ СМАТРАН НОСАЧЕМ НУКЛЕАРНОГ НАОРУЖАЊА

  1. Zapad na čelu sa SAD treba da se opameti, ali to je izgleda nemoguća misija! Poslaće Ukrajini F16, koji će dejstvovati po ruskoj teritoriji, i izazvati rusku reakciju, i nuklearni rat do uništenja čovečanstva! Nato je malo u zabludi da Rusija ima samo oko 6000 nuklearnih bojevih glava! Ne zna se tačan broj, ali verujem da ih Rusiha ima barem oko 20.000, jer nije demontirala ništa, već su davno konzervirane! Pretpistavljam da su ih za ove dve godine, kad je postalo jasno da se približava treći svetski rat, tj. “Armagedon”, dekonzervirali! Na mnogim snimcima je prikazano punjenje kaponira nuklearnim raketama, a veći deo nije prikazan, kao i ubacivanje nuklearki u podmornice, koje su verovatno već na skrivenim lokacijama morskih dubina! Rusi su svesni da će sami stradati, ali su tolika sila da neće uzmaći, jer ustvari i nemaju gde! Čuvaće svoju domovinu po svaku cenu!

  2. Pazi ti Ruse…
    Napali komsiju, ubijaju ruše i pale , od prvog dana prete nuklearnim napadom na zapad, rušice London, potapati Ameriku i sada oni smatraju da ce njih Ukraina napasti A bombom….jad beda licemerja da većeg nema…

    1. Kakva izgovorena glupost….pa Ruse Ukrajinci jašu još od 2008.kradu im gas i derivate …svašta su im radili…maltretiranje Ruskog stanovništva kao i na Krimu…ubistva…otimačina a onda kada Rusi pokažu zube eeeee to je problem…Rusi su krivi…Da sam na mestu Putina do sada bi bili spaljeni…kakav F 16 sve BiH im to oborio…A imaju sa čim

    2. Potpuno si u pravu drugar! Izgleda da smo istomišljenici! Osim toga, Rusi su ostavili otvorene Ukrajinske granice prema nacističkim zemljama NATO-a, kao da je krenula turistička sezona, a Ruske su odmah totalno blokirane, da ne može ni muva da proleti! Nas kad su počeli da mlate, sve ključno su nam srušili prvog dana, i nismo mogli nigde! Nisu nam dali ni da prdnemo, a kamoli da nam neko nešto doturi! ‘Ajde u početku, ali sad bi već trebalo da su uništene sve ulazne pruge i puteve prema Ukrajini, ali nima stiže naoružanje, kao da je međunarodna izložba! Svi su se okuražili, i nadmeću se ko će više naoružanja da pošalje Zelenskom, a NATO vrši ispitivanje i proveru svog naoružanja, gađajući i uništavajući ciljeve po Rusiji, što vojne, tako i civilne objekte, navodeći rakete, bombe i dronove satelitima, Avaksima i bespilotnim dronovima, koji nepestalno lete uz Rusku granicu?! Francuska čak hoće da oproba svoju vojsku, i ubaci je u bitku na Ukrajinskoj strani! Tužno i jadno sa Ruske strane!

  3. Bolje bi bilo da Rusija manje upozorava, a više konkretno deluje. Da su u startu nastupili maksimalno oštro, uništili ključna putna i železnička čvorišta, razorili sve aerodrome( stalne i potencijalne ), ne bi se događalo da ukrajinske letelice i danas poleću u borbene misije. Neonacisti iz NATO bi sve to davno poravnali. Ovako se stvar oteže do u nedogled…

    1. Zamisli ovu rečenicu:” Koga boli kurac šta ameriGa smatra. Agresor mora biti uništen svim sredstvima. Ili će se povući sa Kosova i Metohije ili će NATO da gori”
      Zato navijam za Ruse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *