PANZERHAUBITZE 2000 РУСИ УНИШТИЛИ КОД ЧАСОВ ЈАРА. CAESAR ПОГОЂЕН ЛАНЦЕТОМ (ВИДЕО)

PANZERHAUBITZE 2000 (PzH 2000), немачка самоходна хаубица у служби Оружаних снага Украјине, уништена је у близини Часов Јара. Хаубицу су уништили борци 200. дивизије РФ током контрабатирања. Није прецизирано којим средством је немачко оруђе погођено. Француска хаубица CAESAR 8х8 је такође уништена прецизним поготком беспилотне летелице Ланцет.

Током протеклих неколико недеља воде се тешке борбе за прилазе граду Часов Јар. Око града се воде артиљеријски дуели. Приликом једног од њих руске снаге су успеле да запале PANZERHAUBITZE 2000. На снимку се не може видети чиме је PzH 2000 уништена. Током фебруара су Руси уништили неколико оваквих оруђа. Тада се у акцији видео и “Краснопољ” којим су Руси тукли хаубицу.

Поред Panzerhaubitze 2000, током јучерашњег дана на друштвеним мрежама се појавио снимак уништења француске самоходне хаубице CAESAR које је погођена беспилотном летелицом Ланцет. Овај CAESAR је постављен на шасију конфигурације 8х8, тако да је вероватно реч о оруђу које је испоручила Данска. Данска је Украјини послала свих 19 својих оруђа и тако своје оружане снаге лишила овог система. Хаубица CAESAR је постала чест плен Оружаних снага РФ. Погледајте како је лов на хаубицу изгледао у марту, током припрема за напад на руску територију:

Узимајући да је Украјина изгубила значајан број оруђа, са запада је током ових недеља стигла нова тура хаубица. По руским изворима оне су већ распоређене и дејствују на Запорошком фронту. Француска је Украјини обећала укупно 78 комада за 2024. годину. План је да Украјине добије и чак 80.000 гранта 155 мм. На овом пакету помоћи са Француском ради и Чешка. Како самоходно оруђе

Немци су у оквиру помоћи Украјини послали 28 PANZERHAUBITZE 2000. Одмах крајем фебруара, након тешких губитака, обећано је 18 додатних PzH 2000.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *