ИРАНСКИ ПОМОРСКИ КОМАНДОСИ ИЗ БРИГАДЕ АЛ КУДС ОТЕЛИ БРОД ИЗРАЕЛСКОГ МИЛИЈАРДЕРА! ХЕЛИКОПТЕРСКИ ПРЕПАД! ВИДЕО

Ирански поморски командоси из бригаде Ал Кудс извели су данас препад на контејнерски брод који је пловио из Уједињених Арпских Емирата који је у власништву израелског олигарха Еја Офера.

Ради се о броду MSC Aries укупне тежине 150.000 бруто регистарских тона који је пловио под заставом Португала.

Препад је извршен у Ормушком мореузу.

Наиме док се брод налазио на излазу из Персијског залива из правца истока долетео је транспортни хеликоптер Ми-17 из кога су се уз помоћ ужади на брод спустили командоси из бригаде Ал Кудс. Познати су и по томе што носе светло зелелен беретке.

Брод је преусмерен према иранским водама где ће остати до даљњег.

Оно што је занимљиво јесте да док су се Пасдарани из бригаде Ал Кудс спуштали на палубу из хеликоптера, а гумени чамци пристајали уз сам брод, посада је затражила помоћ од поморских бродова укључених у мисију EMASoH (European Maritime Awareness in The Strait of Hormuz.

Након што су Пасдарахи запленило контејнерски брод повезан са израелским милијардером Ејалом Офером, израелски министар спољних послова оптужио је Иран за пиратерију:

„Позивам Европску унију и слободни свет да одмах прогласе Корпус иранске револуционарне гарде терористичком организацијом и да сада санкционишу Иран.

Сдруге стране иранска новинаска агенција Фарс саопштила је следеће:

“Супротно тврдњама страних медија, заплена брода нема никакве везе са иранском осветом Израелу”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *