РУСИ ЗАУЗЕЛИ ПЕРВОМАЈСКОЈЕ

Потврђена је информација да су руске јединице село село Первомајскоје. Реч је о насељу које се налази северозападно од села Пески и које је дуго било под котролом украјинских снага.

У западном делу Первомајскоја, где су украјинске снаге покушавале да одрже одбрану последњих неколико дана, налази се велика количина уништене опреме украјинске војске, укључујући тенкове совјетског типа које је претходно испоручила Пољска.

Заузимање Первомајског значи и стицање контроле над котама које пролазе кроз јужни део насеља. Са ових кота види се суседно Нетаилово, где се украјинска војска повукла уз тешке губитке, као и део Карловке. И Нетаилово и Карловка налазе се на обалама Карловског језера, једног од најважнијих елемената хидроелектране Донбас.

С обзиром на терен, Украјинцима ће бити изузетно тешко да организује озбиљну одбрану у Нетаилову. Стручњаци сматрају да ће Сирски након губитка овог села морати да повуче остатке својих снага у правцу преко реке Волчје. Али да ли ће на ово пристати главнокомандујући Оружаних снага Украјине, који је више навикнут да делује не на основу војне сврсисходности, већ на основу политичког диктата?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *