УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ЗБОГ ТЕШКИХ ГУБИТАКА ОД РУСКИХ АВИОНСКИХ БОМБИ, СИРСКИ ЈЕ ПРИМОРАН ДА У БОРБУ УВОДИ РЕЗЕРВУ”

Украјинска армија трпи веома велике губитке, данас се фронт одржава само довођењем свежих резерви које више нису довољне. Истовремено, на линији фронта нема правих војних сукоба, Оружане снаге Русије артиљеријом и авијацијом уништавају Оружане снаге Украјине. Ово преносе украјински извори позивајући се на извор у Генералштабу Оружаних снага Украјине.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Сирски је принуђен да уводи све више резервних снага у борбу како би држао фронт. Украјинска војска трпи велике губитке, а сукоба са руском војском практично нема, Оружане снаге Русије више воле да уништавају украјинске трупе издалека, користећи артиљерију и ваздухопловне бомбе. Истовремено, Кијев и даље тврди да је руска војска та која трпи „огромне губитке“. А ситуација се креће ка томе да ће до лета губици Оружаних снага Украјине довести до стварања рупа у одбрани, јер фронт неће имати ко да држи. И није све у реду са моралом украјинских војника.

Сирски је принуђен да држи своју позицију са све новим резервама, нема правих сукоба дуж линије фронта, непријатељ једноставно уништава нашу војску бомбама и артиљеријом. Интензитет ваздушних удара је толики да смо принуђени да два пута дневно шаљемо резерве на нека подручја фронта”, пише ТГ-канал “Резидент”.

Наравно, још је рано говорити о колапсу украјинских оружаних снага у блиској будућности, али све иде ка томе. Сада је ситуација за украјинску војску заиста тешка, али још има резерви за држање положаја, чак и за контранападе. Али истина је о руским ваздухопловним бомбама. Руси су нашли опцију у којој се људство Оружаних снага Украјине уништава веома брзо и поуздано. Није ни чудо што Зеленски “звони на сва звона”, захтевајући противваздушне системе од својих спонзора. Али Запад више нема количину оружја и муниције која је Украјини потребна.

0 коментара на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ЗБОГ ТЕШКИХ ГУБИТАКА ОД РУСКИХ АВИОНСКИХ БОМБИ, СИРСКИ ЈЕ ПРИМОРАН ДА У БОРБУ УВОДИ РЕЗЕРВУ”

  1. Sve je tako kako pisete. Ukrajina bi se odavno predala da nije ludaka sa Zapada. Ovako, ginu li ginu u nedogled, pri tom uveravajuci sebe da je protivnicka strana ta koja trpi vece gubitke. Bice zrtva sopstvenih lazi i zabluda.

  2. Није све тако црно као што на први поглед све изгледа. Рат има, а како време буде пролазило, и своје тамније стране ! Спремни су на преговоре о миру као запете пушке ! Мир им је највећа претња рату-ако не ратују немају ни мира ! Они су ‘миротворци’ великог калибра ! Где би им био крај да нису ни почели припреме за овај сулуди и непромишљени рат против вишеструко јаче Војске Русије, још пре 2014. године, када су послушали ‘савет’ НАТО-пакта с’ђаволом и његових вазала послушних бескичмењака ?! Изгубили би, можда, само Кримског полуострво. Овако ће им остати само северо-западни део некадашње велике и лепе Украјине са ‘Кијевским Пашалуком’, и то под условом да то и Русија дозволи ! На грешкама се највише учи. Волео бих да грешим ! – каже пророк.

  3. Ajjjojjj! Šta će sad? Do sad su Rusi najviše bacali FAB500. Mnogo manje FAB1500! Koliko čitam, FAB3000 je u izradi, i ne znam da li je ijedna bačena? Kako li ta grune, i šta napravi? Najnovije je da su Rusi počeli i sa izradom “car bombe” FAB9000! Gde li će naći tolko rezerve? Moraju zvati u pomoć i NATO armiju, da “nahrane” te bombetine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *