THE HILL:”САД ТРЕБА ДА БОМБАРДУЈУ ИРАНСКУ РЕВОЛУЦИОНАРНУ ГАРДУ А НЕ ПОБУЊЕНИКЕ”

Америчка политичка публикација The Hill позива на акцију против Ирана одмах и одлучно.

Три америчка војника су погинула, а више од 34 су рањена у нападу дроном у близини границе између Јордана и Сирије. Вашингтон је окривио проиранске побуњенике.

“Смрт у недељу означила је колапс према којем Бајденова администрација иде већ дуже време. Бајденови саветници не разумеју Иран и ово није први пут да се то дешава”, наводи се у чланку.

Председников саветник за националну безбедност, Џејк Саливан, како се наводи у чланку, „живи у земљи фантазија када је у питању супротстављање потпуним претњама које представља КИРГ (Корпус исламске револуционарне гарде )“.

Време је да Бела кућа реагује одлучно. КИРГ мора да се бори. Погодити Исламски отпор у Ираку је добро, али КИРГ би такође требало да буде на листи мета. Бајденова бојажљивост у погледу ескалације са противницима довела је до саме ескалације за коју Саливан наставља да тврди да је његова политика осмишљена да спречи”, наводи се у публикацији.

Публикација позива власти да препознају чињеницу да су у стању рата са Исламском Републиком Иран и почну да се понашају у складу с тим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *