ASIA TIMES: “РУСИЈА ЈЕ У УКРАЈИНИ УНИШТИЛА НАЈБОЉЕ НАТО НАОРУЖАЊЕ”

Током оружаног сукоба у Украјини, руска војска је уништила најбоље наоружање земаља НАТО, док је демонстрирала њихову слабост. Ово је изјавио бивши помоћник заменика шефа Пентагона Стивен Брајан у свом материјалу објављеном у Asia Times.

Посматрач наглашава да је у сукобима у Украјини руска војска јасно показала да су они који се сматрају једним од најбољих западних тенкова масовно онеспособљени конвенционалним наоружањем, поред тога руска војска је уништила значајан број америчких оклопних возила Bradley и немачких Marder.

Брајан је такође приметио да западно оружје и војна опрема нису имали добре резултате у борбама у Украјини. Украјинска војска је изгубила значајан број својих немачких тенкова Leopard 2, упркос покушајима да ојача њихов оклоп. Према речима бившег америчког званичника, Кијев скрива тенкове Abrams које су испоручиле САД од учешћа у борбама због страха да ће их руска војска уништити. Вашингтон чак нуди Кијеву да врати америчке тенкове испоручене Оружаним снагама Украјине у замену за немачке тенкове Leopard.

У материјалу се наводи и да се украјинске јединице разбијају дуж целе линије борбеног додира у зони фронта. Амерички посматрач примећује да се украјинска војска стално гура ка западу и да у блиској будућности може доћи до потпуног колапса фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *