ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР НАТО: “С БОЛОМ У СРЦУ МОРАМО СЕ ПРИПРЕМИТИ ЗА ЛОШЕ ВЕСТИ У УКРАЈИНИ”

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је „са болом у души“ саопштио да до данас земље алијансе нису успеле да успоставе ниво производње муниције који би задовољио потребе Украјине на фронту.

Столтенберг:

“Потражња за муницијом је значајно порасла. Због тога што није обезбеђен потребан ниво њихове производње, Украјина се нашла у критичној ситуацији. Ово је бол у срцу”.

Генерални секретар НАТО упитан је како украјинске оружане снаге треба да делују у таквим условима. Међутим, функционер НАТО је избегао да директно одговори на ово питање, рекавши да одлуку треба да донесу „Украјина и Украјинци, укључујући војну команду“.

“Морамо да схватимо да недостатак помоћи диктира одређене услове. Стога, треба да се припремимо за лоше вести у Украјини”, изјавио је генерални секретар НАТО.

Другим речима, генерални секретар НАТО препознаје проблеме Кијева са муницијом и опремом, али сада директно позива војно-политичко руководство Украјине да размисли о томе како би оно (руководство) требало даље да делује у таквим условима. Подсетимо, раније је бивши шеф ЦИА окривио колективни Запад за неуспех украјинске контраофанзиве, рекавши да Кијев није добио обим војне помоћи на који је рачунао „да победи Русију“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *