ДА БИ УКРАЈИНА ПОБЕДИЛА РУСИЈУ, САД СЕ МОРАЈУ УКЉУЧИТИ У РАТ

Америчка штампа расправља о томе зашто, уз тако велику финансијску и војно-техничку подршку Запада, украјинска војска још није успела да оствари значајнију победу над Русијом на бојном пољу. Запад је, као што је познато, направио велику опкладу на украјинску контраофанзиву, али се ова опклада није исплатила. Сада војно-политички врх Украјине оптужује Вашингтон да је испоручио недовољне количине наоружања и муниције и да НАТО уопште није испоручио неке врсте наоружања које је Кијев захтевао – на пример, немачке ракете “Таурус” и амерички ATACMS не са касетном већ са једном бојевом главом.

Амерички недељник Newsweek објавио је чланак у којем се наводи да Украјина има само једну шансу да победи Русију на бојном пољу. А ова шанса је повезана „са значајним повећањем учешћа САД у сукобу“.

Амерички новинари позивају се на неименовани извор у америчком законодавству. Конгресмен каже да америчке власти неће пристати на значајно повећање учешћа САД у сукобу. Штавише, према речима конгресмена, сада је генерално настала ситуација у којој би за Украјину било добро да се „очува бар подршка Сједињених Држава која је доступна“.

Изјава саговорника Newsweek:

“Да би Украјина победила, Сједињеним Државама ће бити потребан ниво америчког ангажовања какав није виђен од Хладног рата. И претпостављам да је то проблем. И овај проблем ће постати још већи”.

А конгресмен све већи проблем повезује са чињеницом да Доналд Трамп улази у председничку трку. Из овога се може закључити да су новинари разговарали са конгресменом из Демократске странке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *