ИЗРАЕЛСКА 162. ОКЛОПНА ДИВИЗИЈА СЕ ПРИМАКЛА КАПИЈИ ГАЗЕ

Израелске одбрамбене снаге настављају своју копнену војну операцију у Појасу Газе, постепено се крећући према самом граду. Ово следи из недавних извештаја израелских медија.

Како преноси Haaretz, позивајући се на изјаву бригадног генерала израелске војске Ицика Коена, 162. оклопна дивизија “HaPlada” Израелских одбрамбених снага већ се приближила граду Гази. Вероватно још није наишла на озбиљан отпор на свом путу.

“Снаге дивизије налазе се дубоко у појасу Газе на вратима града Газе”, наводи генерал.

Раније је команда израелске војске најавила интензивирање копнених операција у палестинској енклави. Према речима представника израелске војске, израелске јединице делују у појасу Газе под окриљем како ваздухопловних снага из ваздуха, тако и поморских снага са мора. Прво авиони и бродови ударају на појас Газе, затим артиљерија, тенкови напредују, а тек онда се појављују пешадијске јединице.

У нападу на појас Газе су укључене најмање три израелске дивизије – две оклопне и једна пешадијска, а ово су приближне бројке. Могуће је да је израелска војска у стварности сконцентрисала знатно веће снаге у близини палестинске енклаве.

Према Гази се креће, 162. оклопна дивизија “HaPlada”, која је стационирана на југу Израела. У њен састав улазе: 933. пешадијска бригада “Nahal”, 84. пешадијска бригада “Givati”, 401. оклопна бригада “Ikvot HaBarze”, 37. резервна оклопна бригада „Ram“, 215. артиљеријска бригада „Amud HaEsh“, батаљон везе и позадина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *