ХАМАС СЕ ОБРАЋА ИЗРАЕЛУ, С ТВРДЊОМ ДА ЈОШ НИСУ ПОЧЕЛИ С НАПАДОМ

Врх палестинске групе Хамас дао је низ изјава у вези с израелском операцијом “Гвоздени мачеви”. Хамас је претходног дана приказао више стотина метара подземних тунела са лучним сводовима, а на зидове ових тунела биле су причвршћене бројне ракете. Руководство групе је навело да израелски авиони бомбардују стамбена насеља, проглашавајући бомбардовање нападима на „инфраструктуру Хамаса“, а права инфраструктура „не налази се ни на првим ни на последњим спратовима зграда, а још мање у џамијама, школама и вртићима”.

“Непријатељ каже да смо извршили велики напад на њега. Али наша порука Израелу је да још нисмо почели. Све што смо до сада урадили није напад. Директног напада још није било”, тврди портпарол Хамаса Абу Убаида.

Према речима представника палестинског покрета, ако Израел није спреман да схвати суштину онога што се дешава, онда ће „морати да се суочи са много озбиљнијим последицама од онога што се дешавало до сада“.

Неко време након тога, дошло је саопштење израелских власти да су сви водоводи до Појаса Газе блокирани и да је „сектор потпуно блокиран“. Али чим је ова изјава дата, кружиле су информације да је Хамас извршио још један пробој на израелску границу, нападајући његове јужне регионе. У Израелу сумњају да је до пробоја дошло због чињенице да на израелској територији постоје групе које координирају дејства непријатеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *