ХАМАС ТВРДИ ДА ЈЕ ЗАРОБИО ВИШЕ ОД 35 ИЗРАЕЛСКИХ ВОЈНИКА И ДОСЕЉЕНИКА

Као резултат борби које је данас започео Хамас против Израела, палестинске снаге су заробиле више од 35 израелских војника и досељеника. ТВ канал Al-Hadath је ово известио позивајући се на структуре Хамаса.

Јутрос рано на израелску територију инвазију су извршили припадници палестинских формација Хамас и низ других. Успели су да заузму израелску војну базу и успоставе контролу над најмање седам насеља на граници са појасом Газе.

“Бригаде Из ал-Дин ал-Касам заробиле су више од 35 израелских војника и досељеника и превезле их у појас Газе”, наводи Хамас.

принтскрин јутјуб

У међувремену, на интернету се појављује снимак заузимања израелске пограничне војне базе у близини појаса Газе од стране палестинских снага.

Поред хватања заробљеника, палестинске снаге изводе ракетне нападе на Израел. Укупно је широм земље испаљено око 5.000 пројектила. Израелска влада је одговорила најавом почетка операције Гвоздени мачеви и мобилизацијом резервиста. Одбрамбене снаге Израела треба да буду попуњене десетинама хиљада људи са војним искуством.

У ствари, сада видимо највећи напад палестинских радикалних организација на израелску територију у скоро читавој историји сукоба између Израела и Палестине. Такође је прошло много времена откако је тако велики број израелског војног особља и досељеника пао у руке палестинских снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *