РАТ У ИЗРАЕЛУ: ХАМАС ЗАРОБИО БРИГАДНОГ ГЕНЕРАЛА ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ! КОМАНДОВАО НАПАДОМ НА ГАЗУ 2021!

Дан пошто је Израел прославио 50 година од почетка Јом Кипурског или Четвртог арапско-израелског рата догодило се нешто што нико ни у сну није замислио, а то је да је палестински Хамас и Исламски Џихад извршили инвазију на југ Израела.

Статистика у прва два сата напада је неумољива. Лансирано је више од 5.000 ракета, убијено скоро 50 израелских војника, непознати број полицајаца, уништен тенк меркава, заробљен велики број лаких оклопних и патролнх возила, тела убијених израелских војника развлаче по улицама Газе, а узети су и први заробљеници.

Израел показао прве заробљене Хамасовце

На друштвеним мрежама појавио се снимак заробљених припадника Хамаса док их спроводе припадници специјалних јединица израелске полиције

Сдерот и даље није под контролом Израелске војске и полиције

14.58 Израелска полиција и одбрамбене снаге и даље патролирају и покушавају да обезбеде град Сдерот, као и неколико других градова на југу Израела за које се тврди да још увек садрже палестинске терористе.

Поново се огласио Нетањаху

Премијер Нетањаху на седници Кабинета безбедности:
„Од јутрос је држава Израел у рату. Наш први циљ је да очистимо непријатељске снаге које су се инфилтрирале на нашу територију и вратимо сигурност и тишину заједницама које су нападнуте”.

Хамасови квадрикоптери лете над Израелцима

14.22 Да је Израел подбацио у свм елементима говори и снимак начињен из хамасовог квадрикоптера који снима борбу на улицама израелских градова где се види сукоб израелске полиције и бораца Ал Кудс бригаде. Такође и тренутак када Хамасов дрон баца бомбу и убија Израелца.

Заробљен први израелски високи официр

14.14 Хамас је заробио бригадног генерала Нимрода Алонија. Алони се повукао са места команданта дивизије Газа у августу 2022. Он је тренутно командант „Дубинског корпуса“, стратешке снаге чија је мисија да користи израелске специјалне снаге за деловање у дубини непријатеља.

Иранско наоружање у рукама Хамаса

13.51 Израелска полиција запленила материјал из нападачког одреда Ал Касам у јужном Израелу, укључујући количину пројектила ПГ-7ВР РПГ и ИМ-2 АТ мина, за које се чини да су све иранске производње.

Убијена 22 цивила

12.14 Израелске власти саопштиле су податек да су од суботе рано ујтуро у сукобу са Хамасом убијена 22 цивила, а њих 350 рањено

Хамасова ескадрила

11.31 – Бригада Ал Касам из Хамаса објавила је снимак који приказује њихову „ескадрилу Сакр“ која управља параглајдерима који су данас коришћени током њихових терористичких напада на јужни Израел.

Апачи на граници са Газом

11.18 Извештава се да више јуришних хеликоптера АХ-64Д Апач са израелским ваздухопловним снагама одржава „блиски контакт” на граници са појасом Газе како би спречили било какве додатне упаде.

Нетањаху: Непријатељ ће платити високу цену

11.15 – Израелски премијер Нетањаху: “Грађани Израела, ми смо у рату. Ми нисмо у акцији нити водимо операције. Ми смо у рату. Јутрос је Хамас покренуо убилачки изненадни напад на Државу Израел и њене грађане (…) Ми смо у ратном стању од раних јутарњих сати. Наредио сам опсежну мобилизацију резерви и да узвратимо ватру величине коју непријатељ није знао. Непријатељ ће платити невиђену цену.”

Језиве сцене на граници Израела и Газе

На друштвеним мрежама појавиле су се језиве сцене мртвих израелских војника које извлаче из запаљених тенкова меркава.


Израелска насеља под контролом Хамаса

10.55 Израелска војска потврдила да су израелска насеља у близини појаса Газе под контролом палестинских група – Израелски Канал 12.

Снимак палестинског појачања који стиже у израелска насеља

Хамас заробио Меркаве

9.57 Ал Куд Бригада војно крило Хамаса објавило је да је заробило тенкове Меркава и тешке оклопне транспортере Намер у једној израелској бази

Покренута операција Гвоздени мачеви

9.50 Израелске одбрамбене снаге објавиле су да су започеле „Операцију Гвоздени мачеви“ која ће укључивати велике операције против Хамаса у јужном Израелу и у Појасу Газе, укључујући и позивање преко 10.000 резервиста; наводе и да се спремају за Ескалацију на Северном фронту са Либаном.

9.35 На друштвеним мрежама освануо је снимак масовног ракетног напада Хамаса на Израел.

Хамас освоји војну базу у Сдероту

9.28 Преко својих званичних медија, Бригаде Ал-Касам објавиле су неке фотографије рација својих специјалних снага на касарне ИД у Сдероту.

На фотографијама се виде борци Хамаса у касарни ИД, као и рањени/убијени војници ИД који леже на земљи.

9.23 Израелски премијер Бењамин Нетањаху ће наводно наредити званичну објаву рата Хамасу и другим палестинским групама које помажу у данашњем нападу током састанка владе данас у 13:00.

9.21 Израелски министар одбране Јоав Галлант након јутрошње процене оперативне ситуације:

“Хамас [терористичка организација] је јутрос направила тешку грешку и покренула рат против Државе Израел. ИДФ трупе се боре против непријатеља на свакој локацији. Позивам све грађане Израела да поштују безбедносна упутства. Држава Израел ће победити у овом рату.

9.18 Изралески медији јављају да је ситуација на југу Израела све критичнија и лошија

9.17 Све више припадника Хамаса на моторним змајевима, мотоциклима и пик аповима улази наоружанно у Израел. Борци носе аутоматске пушле, ручне ракетне бацаче и пуцају на све што се помера.

0 коментара на “РАТ У ИЗРАЕЛУ: ХАМАС ЗАРОБИО БРИГАДНОГ ГЕНЕРАЛА ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ! КОМАНДОВАО НАПАДОМ НА ГАЗУ 2021!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *