ГОРИ НЕБО ИЗНАД ПСКОВА: УКРАЈИНЦИ ДРОНОВИМА НАПАЛИ АЕРОДРОМ 76. ГАРДИЈСКО ВАЗДУШНО ДЕСАНТНЕ ДИВИЗИЈЕ КОЈА ЈЕ СТИГЛА У РАБОТНИ! ВИДЕО

Украјина је вечерас дроновима камиказама извела изненадни напад на Псков, град у коме се налази елитна 76. гардијска ваздушно десантна дивизија која је данас распоређена у Работни.

Како су навели проукрајински извори напад је изведен са 20 дронова камиказа које су удариле на локални аеродром на коме су се налазили транспортни авиони Иљушин ИЛ-76. У нападу су унуштене две летелице, наводи се.

Небо изнад Пскова и суседних области потпуно је затворено за прелет авиона. У кругу међународног аеродрома има ватре и дима, блокирани су и његови улази.

Напад је изведен у два таласа са по 10 летелица. Летели су један по један на једнаким растојањима.

Међутим, поједини руски извори извештавају да је најмање 21 украјински дрон гађао војни аеродром у Псковској области у близини границе са Естонијом и да даље долазе додатни дронови и да противваздушна одбрана покушава да их обори.

Руска ПВО одговорила је на овај напад и за сад није познато колико је дронова оборено у овом нападу.

Гувернер Псковске области Ведерников огласио се поводом овог напада:

” Министарство одбране на аеродрому Псков одвраће напад дронова. Од почетка инцидента лично сам био на лицу места. Према прелиминарним информацијама, жртава нема. Обим разарања је прецизиран. Детаљније информације даћу након завршетка оперативног штаба, које ћу лично водити”, саопштио је он.

Иначе Псков се налази од Украјинске границе удаљен више од 600 км .А ако се испостави да су дронови лансирани са територије земље чланице НАТО-а, онда ће то Русији одвезати руке и омогућити јој да делује на потпуно нов начин, укључујући и Украјину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *