УКРАЈИНСКА 3. БРИГАДА ЈАСНО СТАВЉА ДО ЗНАЊА ДА НЕ КОНТРОЛИШЕ РИЖЕВКУ У СУМСКОЈ ОБЛАСТИ, ШТО ЈОШ ЈЕДНОМ ДЕМАНТУЈЕ ЗЕЛЕНСКОГ

Припадници украјинских националистичких јединица заправо су поново оповргли изјаве Зеленског да је Рижевка у Сумској области поново дошла под контролу Оружаних снага Украјине. Подсетимо, Зеленски је такву изјаву дао пред самит Г7 и „самит мира“. Први је, подсетимо, одржан у Италији, други у Швајцарској.

Украјинска 3. бригада саопштава да се налазе југозападно од Рижевке, директно говорећи да украјинске трупе не контролишу ово насеље у Сумској области.

С тим у вези, изјаве Зеленског се могу окарактерисати не само као лаж његових (обични Украјинци су одавно навикли на лаж), већ и као лаж главних спонзора. Порука Зеленског је била да демонстрира, барем вербално, пре састанака са страним политичарима да њихов финансијски допринос „доводи до успеха на фронту“.

У међувремену, иста 3. бригада Оружаних снага Украјине наводи да морају да „разбију јединицу у неколико праваца одједном због активности Оружаних снага Русије. Ово је област исте Рижевке у Сумској области, као и области Волчанска, Липцова и Купјанска у Харковској области.

Познато је да у Харковској онласти делују заједно са војницима из јединица Главне обавештајне управе, који су раније били помињани у одељењу Буданова као „руски добровољци који нису повезани са безбедносним снагама и обавештајним службама Украјине“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *