УКРАЈИНА ПОТВРДИЛА ГУБИТАК СЕЛА ВЕСЈОЛОЈЕ И ВИСОВА ИЗНАД НАСЕЉА

Украјинци су, дан после званичних изјава руског Министарства одбране, признали губитак контроле над селом Весјолоје у правцу Северског. Подсетимо, Министарство одбране Русије је претходног дана најавило ослобађање села од стране руске војске, а украјински извори, које почеле су да демантују информације о паду села.

Међутим, данас и сама украјинска војска потврђује информацију да су се, претрпевши губитке, повукли из Весјолоја ка северу и западу вана насеља.

Сходно томе, висови који се налазе на југу села такође су потпали под пуну контролу руских снага. А са приступом северно од реке Сухе Плотве, руски борци се већ боре за оне висине које се налазе северно од села.

Са развојем овакве ситуације, Украјинци имају мале шансе да задрже Раздоловку, пошто се ово насеље налази у некој врсти низије. Северск се такође налази на равници, која изгледа као главна мета руске офанзиве у овом правцу. У циљу обуздавања Оружаних снага Русије, противник утврђује положаје на висовима у области североисточно од Спорног и североисточно од поменуте Раздоловке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *