РУСИЈА МОДЕРНИЗУЈЕ АВИОНЕ СУ-35С НА ОСНОВУ РАТНИХ ИСКУСТАВА

Руски ловац Су-35С биће модернизован узимајући у обзир искуство из ратних операција. Ово је саопштио директор ваздухопловног завода Комсомолск на Амуру (КнААЗ) који носи име Ј. А. Гагарина Александар Пекарш.

Вишенаменски ловац Су-35С сматра се најбољим у својој класи, а искуство стечено током специјалне војне операције нам омогућава да брзо унапредимо авион тако да и даље остане најбољи. Према речима генералног директора КнААЗ, ловац се стално модернизује, а сада се сва питања решавају много брже.

“Питања за која је раније требало дуго да се решавају сада се решавају веома брзо. (…) Авион Су-35С (стао је на ноге) у најкраћем могућем року, а сада без лажне скромности можемо рећи да је ово најбољи авион у својој класи. Ово није моје мишљење, већ оних који управљају овим авионом”, пише ТАСС цитирајући директора.

Данас је ловац Су-35С главни руски борбени авион у ратној зони, уз Су-30СМ. Авион је добио најбоље критике пилота на основу њиховог искуства употребе у борбеним условима.

Су-35С руски је вишенаменски супер-маневарски ловац генерације 4++, с моторима са контролом вектора потиска. Генерација 4++ је условна и само указује да је по укупности својих карактеристика ловац веома близак карактеристикама ловца пете генерације, са изузетком технологије слабе видљивости. Авион је способан да носи до осам тона борбеног терета и способан је да користи читав низ савременог наоружања. Авион је пројектован за решавање проблема стицања и одржавања превласти у ваздуху, ваздушне подршке трупа у сукобима било ког обима, изоловања борбеног подручја и др.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *