РУСИ ПОВЕЋАВАЈУ БРОЈ ПУКОВА ТРАНСПОРТНЕ АВИЈАЦИЈЕ НА ЧЕТИРИ СТРАТЕШКА ПРАВЦА

Русија повећава број пукова војно-транспортне авијације, Министарство одбране Русије је одлучило да формира по једну јединицу на сваком стратешком правцу. Први ваздушни пук је већ формиран на Далеком истоку.

Руски војни ресор одлучио је да формира четири нова ваздухопловна пука војне транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије на источном, јужном, западном и северном правцу. Први од ових ваздухопловних пукова већ је формиран на Далеком истоку, сада се врше припреме за формирање новог пука на западу, требало би да се појави у блиској будућности. Одлука је донета узимајући у обзир искуство из рата у Украјини; оптерећење војно-транспортне авијације се удвостручило након почетка сукоба.

Одлука је донета на основу искуства из специјалне војне операције (…) Задатак нових ваздухопловних јединица биће транспорт људства, наоружања и војне опреме, десантних трупа и извиђање ваздушно-десантних јединица. Такође, авиони нових авијацијских пукова извршаваће задатке снабдевања трупа материјалним средствима, горивом и мазивима, а биће укључени и у евакуацију рањених”, пише Известия цитирајући извор.

Према плановима војске, нови пукови би требало да добију војно-транспортне авионе Ил-76, а могуће је и Ан-26. Укључиће и тешке транспортне хеликоптере Ми-26. Одакле ће доћи авиони и други детаљи формирања пукова се не саопштавају.

Према последњим подацима, од почетка сукоба, војно-транспортна авијација је извршила више од десет хиљада летова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *