ПРИКАЗАН ЈЕ СНИМАК УНИШТЕЊА КЉУЧНОГ РАДАРА ИЗРАЕЛСКОГ ПРОТИВРАКЕТНОГ СИСТЕМА ГВОЗДЕНА КУПОЛА

Хезболах је 17. априла приказао снимак на којем се види уништење израелског радара EL/M-2084, који је кључна компонента одбрамбеног ракетног система Гвоздена купола (Iron Dome).

Овај радар се налазио на територији војне базе Мерон и нападнут је, наводно, употребом тешке противтенковске вођене ракете Almas-3 иранске производње.

Foto: Video by Yudzhin Evgeny/VK Видео

https://vk.com/video484844600_456239130

EL/M-2084 је AESA радар са више мисија S-опсега који су развили Israel Aerospace Industries и њена подружница ELTA Systems.

“Он игра важну улогу у дубокој израелској мрежи противваздушне одбране и дизајниран је првенствено за откривање и праћење циљева у систему Гвоздена купола, који пресреће ракете кратког домета и артиљеријске гранате”, наводи се у издању Army Recognition.

Као што је наведено, стандардна батерија Iron Dome укључује радар EL M-2084, центар за управљање пројектилима и неколико лансера, од којих је сваки опремљен са 20 пресретача који обезбеђују покривеност ваздушног простора од 360 степени.

Истовремено, EL M-2084 се такође користи у другим израелским системима противракетне одбране, као што су Давидова праћка (David’s Sling) и стрела (Arrow). Радар је извезен и у разне земље, укључујући Индију и Азербејџан.

Противоклопна вођена ракета Almas  ради на принципу „испали и заборави“ и ирански је аналог израелске ракете Spike. Има три модификације: Almas-1/2/3. Раније се веровало да се Almas-3 може лансирати само из возила или дрона.

0 коментара на “ПРИКАЗАН ЈЕ СНИМАК УНИШТЕЊА КЉУЧНОГ РАДАРА ИЗРАЕЛСКОГ ПРОТИВРАКЕТНОГ СИСТЕМА ГВОЗДЕНА КУПОЛА

  1. И,треба да се уништи што више радара израелских противракетних система “Гвоздена купола” ! Војници-ционисти су од почетка напада на појас Газе толико зграда спалили, сравнили са земљом и невиних цивила, деце, жене, стараца убили, месецима их систематски изгладњивали, да су због тога многи од њих измајмунисали и осрамотили своја породична стабла, па им се због тога предци преврћу у гробу ! Ко њих познавао – пакао му тешко пасти неће ! Чекаће их Мадлен звана ‘колатерална штета’ у паклу ! П.С.- Разлика између војника-циониста и (нео)нациста у Украјини, Европи и свету : Један је 19 – а остали један мање 20 ! А, онда сам се јако лепо изразио !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’,V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) и AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *