ПОЧЕЛА ИНТЕНЗИВНА ОБУКА ПЕШАДИНАЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Извођење операција на тактичком нивоу ФОТО

У рејонима мирнодопских локација, на полигонима и вежбовним просторима Војске Србије у току је интензивна обука пешадијских јединица за извођење борбених операција на тактичком нивоу.

Фото: Војска СрбијеРеч је о колективној обуци, која се у циклусима изводи током целе године са циљем одржавања високог нивоа оспособљености пешадијских батаљона за извођење наменских задатака у нападу и одбрани.

Фото: Војска Србије

У обуци се користе савремена оклопна борбена возила пешадије „лазар 3“, средства за непосредну ватрену подршку и широк спектар стрељачког наоружања. Тежиште је на извођењу тактичких увежбавања и реализацији гађања из личног и колективног наоружања.

Фото: Војска Србије

Припаднике пешадијских јединица у наредном периоду очекују тактичке вежбе и бојева гађања, када ће се у пракси проверити резултати остварени у овом циклусу обучавања. 

Фото: Војска СрбијеКонтинуираном и планском реализацијом практичне обуке и вежбовних активности у јединицама Војске Србије унапређују се индивидуална оспособљеност професионалног састава и укупна борбена готовост, што је од кључног значаја за вођење борбених дејстава, на сваком земљишту и у свим тактичким и временским условима.

ФОТОГАЛЕРИЈА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *