ОПЕРАЦИЈА АЛ АКСА ПОПЛАВА, БИЛА ЈЕ ИСКЉУЧИВО ПАЛЕСТИНСКА

Командант иранског Корпуса исламске револуционарне гарде (КИРГ или Пасдарани), генерал-мајор Хосеин Салами, рекао је да су операцију “Ал Акса Поплава” у потпуности организовали Палестинци.

Иранска војска је истакла да Техеран не стоји иза овога и да ово није одмазда за убиство бившег команданта иранских снага Кудс Касема Сулејманија.

Подсетимо, “храбри напад” милитаната Хамаса на подручја Израела која се граниче са Газом 7. октобра ове године, сами милитанти Хамаса назвали су операцијом Ал Акса Поплава.

Салами је нагласио да су ову операцију извели сами Палестинци без икакве спољне подршке, додајући да Исламски покрет отпора (Хамас) и Исламски џихад производе оружје унутар Палестине.

Према речима команданта Пасдарана, догађаји од 7. октобра били су „реакција на 75 година неправде“ и на оно чему су Палестинци изложени у Појасу Газе и на Западној обали, а нису били одмазда за убиство Сулејмана. Сами Иранци ће се осветити за Сулејманија, додао је Салами.

Генерал-потпуковник Касем Сулејмани био је командант Кудс снага КИРГ и убијен је у Багдаду у јануару 2020. као резултат ваздушног напада америчког ваздухопловства.

Хамас је такође још једном навео да је операција “Ал Акса Поплава” одговор на окупацију и текућу агресију на палестински народ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *