MILITARY WATCH MAGAZINE: “РУСКИ СУ-35С ИЗВЕЛИ СУ ПОЈАЧАНЕ ПРЕЦИЗНЕ УДАРЕ ДА БИ ПОДРЖАЛИ КАМПАЊУ У АВДЕЈЕВКИ”

Појавили су се нови детаљи у вези са кампањом руских оружаних снага да заузму стратешки лоциран град Авдејевку, који су украјинске снаге напустиле 17. фебруара.

Од тада су се наставиле борбе у околини што је довеле до тога да је украјинска армија први пут уопште распоредила на фронту новоиспоручене тенкове M1A1 Abrams, за које је потврђено да су учествовали у борбама у региону 23. фебруара пре него што су три дана касније објавили свој први потврђени борбени губитак наведених тенкова. Све већи број извора указује да је током кампање за заузимање града руско ваздухопловство играло кључну улогу и интензивно бомбардовало украјинске копнене снаге како у Авдејевки тако и у околним подручјима. Неуобичајен аспект кампање био је извештај о распоређивању ловаца Су-35 за задатке бомбардовања коришћењем прецизних вођених планирајућих бомби, пошто су више експлоатисани авиони Су-34 и Су-30СМ чешће добијали такве мисије.

Су-35 је дизајниран за врхунске мисије надмоћи у ваздуху и постигао је знатно више обарања у ваздушним борбама од било којег другог типа ловаца после Хладног рата на свету, укључујући више пријављених обарања против украјинских ловаца Су-27 Flanker. Убрзо након заузимања Авдејевке 17. фебруара је потврђено да су украјинске снаге постигле своје друго потврђено обарање Су-35 од избијања рата пре две године користећи средства противваздушне одбране на копну. Ово указује да је авион можда деловао неуобичајено близу линија фронта, што би био случај да су вршили мисије бомбардовања како је пријављено. Неизвесно је зашто су Су-35 додељени за бомбардовање противничких циљева, али њихова јединствена интеграција активних електронски скенираних радара L-опсега у коренима њихових крила можда се сматрала вредном за електронско ратовање против противничких средстава у тој области.

Руско Министарство одбране известило је да су прецизни удари у кампањи за Авдејевку достигли врхунац од 400 дневно, укључујући ракете земља-земља и навођену артиљерију, као и ваздушне ударе. Неизвесно је за који део тога је било одговорно ваздухопловство, и колики је удео терета за ваздушне ударе који су сносили конкретно Су-35. Украјински војници у разговору са западним медијима последњих месеци посебно су се жалили због ефикасности напада планирајућим бомбама, који су допуњени растућом супериорношћу Русије у способностима артиљерије и тактичких балистичких ракета које су допринеле огромној стопи жртава које су украјинске јединице на првој линији претрпеле.

0 коментара на “MILITARY WATCH MAGAZINE: “РУСКИ СУ-35С ИЗВЕЛИ СУ ПОЈАЧАНЕ ПРЕЦИЗНЕ УДАРЕ ДА БИ ПОДРЖАЛИ КАМПАЊУ У АВДЕЈЕВКИ”

  1. Требало би да буде и што више прецизних удара на стране плаћенике, НАТО особље, војнике и њихово послато наоружање у Украјини, јер би то још више убрзало распад НАТО-пакта и коначан пораз повампиреног (нео)нацизма у Украјини и Европи !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *