ДОК ЈЕ ТРАЈАО СУКОБ СА ВАГНЕРОМ, НАТО ЗВАО РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Шта се дешава са 1.400 нуклеарних бојевих глава? Алијанса није умешана у пуч

Италијански лист Ла Република објавио је текст у коме наводи да је врх НАТО док је у суботу трајао сукоб на релацији Кремљ, Министарство одбране Русије са једне стране и групе Вагнер са друге контактирало ХИТНО Москву због страха од ексалације и непредивђене ситуације када би 1.400 нукеларних бојевих глава остало ван контроле.

“Ризик од ескалације се мора избећи. Спречите нуклеарну несрећу”. Чим је вест о сукобу који је избио у Русији између Кремља и Вагнерових плаћеника почела да пристиже на столове западних канцеларија и НАТО-а, прва гласна реч била је: “Не дозволите да хаос у Москви доведе до ситуације потпуне неконтролисаности.

Ла Република наводи у тексту и да је НАТО контактирао руско Министарство одбране у вези са ситуацијом са Вагнер групом, наводи лист Ла Република.

Према писању листа, пажња НАТО-а била је усмерена на више од 1.400 нуклеарних бојевих глава „спремних за тренутну употребу“.

Поред тога, желели су да разјасне да НАТО нису били умешани у оружану побуну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *