БОМБАРДЕРИ ТУ-22М3 УЧЕСТВУЈУ НА ВЕЖБАМА РУСКИХ НЕСТРАТЕШКИХ СНАГА

Руска војска је заједно са колегама из Белорусије започела другу етапу вежби нестратешких нуклеарних снага (тактичке нуклеарне снаге). Ово саопштава Министарство одбране Руске Федерације. Како појашњавају у ресору, током обуке биће разрађена питања заједничке обуке јединица Оружаних снага Руске Федерације и Републике Белорусије за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања (тактичко нуклеарно оружје).

Вежбе имају за циљ одржавање спремности људства и опреме јединица за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања Русије и Белорусије у циљу безусловног обезбеђења суверенитета и територијалног интегритета државе Уније”, истичу у војном ресору.

Подсетимо, у оквиру прве фазе вежби разрађени су задаци набавке специјалне муниције за тактички ракетни систем Искандер. Поред тога, авијација Ваздушно-космичких снага Русије обучила је своју опрему специјалним бојевим главама ракета Кинжал.

Стручњаци скрећу пажњу на то да су у вежбама укључени руски стратешки авиони Ту-22М3 који носе надзвучне ракете Х-32. По свој прилици, ова муниција је опремљена нуклеарном бојевом главом.

Додајмо да су вежбе нестратешких нуклеарних снага Руске Федерације постале одговор Москве на акције земаља НАТО које изводе војну обуку на самим границама савеза. Истовремено, раде и на увежбавању извођења нуклеарног удара на Русију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *