БАЈДЕН ПОСЛЕ ПОВРАТКА СА САМИТА НАТО НАРЕДИО СЛАЊЕ ДО 3.000 РЕЗЕРВИСТА У ЕВРОПУ!

Амерички председник Џо Бајден у четвртак 13. јула 2023. године издао је директиву о распоређивању 3.000 резервиста америчке војске у Европу како би се подржале постојеће америчке трупе које су укључене у операцију Atlantic Resolve.

У наредби амерички председник се позвао на чланове 121 и 12304 наслов 10 Кодекса Сједињених Држава којим су дата овлаштења Секретару за одбрану и министру за унутрашњу безебдност да се активне једнице упуте на дужност и додељено особље из активне резерве.

Према Бајденовом наређењу број резервиста у било ком тренутку не би требало да прелази укупно 3.000 припадника, а бројка за сад највише ће изности 450 резервиста.

Бајденова одлука уследила је смао дан после завршетка НАТО самита и његове посете Европи када је обишао Велику Британију, Литванију и Финску. Сврха путовања је била да се покаже снага међународне коалиције као одговор на руску инвазију на Украјину.

Наређење изабраног резервног састава и појединих припадника индивидуалне спремне резерве Оружаних снага у активну дужност.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *