АМАНДМАН НА НАЦРТ ЗАКОНА ЗА ОДБРАНУ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА САД, ЗАХТЕВА УБРЗАВАЊЕ НАБАВКЕ АВИОНА ЗА ОБУКУ Т-7А РЕД ХОК

Предложена верзија Закона о државној одбрани за фискалну 2024. године укључује одредбе којима би се подстакло америчко ваздухопловство да набави више авиона за обуку пилота као и да не повлачи старије ваздухоплове из употребе.

Предлог закона, који је Комитет за оружане снаге Представничког дома изнео у јутарњим часовима у четвртак 22. јуна, укључује амандман посланика Рона Џексона, који би имао за циљ да убрза набавку авиона за обуку Т-7А Ред Хок (T-7A Red Hawk) од стране РВ САД.

Комитет тражи брифинг до марта 2024. године, од секретара ваздухопловних снага Френка Кендала о томе како би могао да убрза набавку авиона Т-7 и његових система за обуку на симулатору. Ово би требало да укључи разматрање убрзања одлуке о производњи, идентификацију додатних овлашћења или ресурса који би били потребни као и списак онога што би могло да спречава ваздухопловство да убрза набавку, наводи се у амандману.

Очекује се да ће Т-7 који производи Боинг, а који има техничке проблеме и проблеме кашњења у распореду за тестирања, достићи почетну оперативну способност у пролеће 2027. године, три године касније него што је првобитно планирано.

Због тога ће РВ САД наставити да лети на авионима Т-38 Талон, а које Т-7 треба да замени. Међутим, и ти авиони због старости имају проблема.

Предлогом закона захтева се брифинг од Кендала до краја јануара 2024. године, о статусу флоте Т-38 и њених мотора. Овај брифинг би требао да садржи процене за летење и употребљивост за Т-38 и његове моторе, стратешки план одржавања за Т-38 и информације о томе како су кашњења Т-7 утицала на Талон и како РВ САД планира да повећа број налета које Т-38 може да изврши да би произвео више пилота.

Амандман на закон би такође ограничио могућност РВ да повуче авионе Ф-16 Фајтинг Фалкон све док служба не пружи више информација о својим будућим плановима за ловце, иако ваздухопловство не планира да повуче Ф-16 2024. године.

Законодавци желе да им Кендал пошаље извештај у којем се наводе планови за повлачење ловаца Ф-16Ц/Д током наредних година. Такође, почевши од 2024. године, ваздухопловство неће моћи да се ослободи или припреми за повлачење било ког од тих ловаца до шест месеци након достављања овог извештаја, наводи се у амандману.

Амандман представника Дона Бекона, такође спречава ваздухопловство да повуче ловаце било које ловачке ескадриле Националне гарде ваздухопловства до 180 дана, након подношења плана за докапитализацију свих таквих ескадрила.

Овај план би требало да одреди опције за модернизацију ових гардијских ловачких ескадрила и замену њихових авиона релевантним и способнијим ловцима, наводи се у амандману, и да обезбеди да свака ескадрила има потребан минимални број ловаца да задовољи потребе ловачких команданата.

У амандману се такође наводи да би план требало да размотри привремено прераспоређивање ловаца из других компоненти ваздухопловних снага у гардијске ескадриле, када је то потребно. Законодавци такође желе да чују која би средства била потребна за спровођење овог плана.

Закон би и даље спречавао ваздухопловство да користи било каква средства да прекине, или се спрема да прекине, производну линију борбено-спасилачких хеликоптер HH-60W Jolly Green II.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *