АЛБАНИЈА ПРОИЗВЕЛА ПРВО ОКЛОПНО ВОЗИЛО ПОД ИМЕНОМ “ШОТА”! ПРЕМИЈЕРА 17.ЈУНА У ПАРИЗУ

И Албанија као чланица НАТО пакта и земља која до сада није имала развијену војну индустрију него је све куповала прво од Совјетског Савеза, а онда и Кине почела је да производи оклопно возило.

Оклопњак поризводи албанска компанија “Тимак”, а своју премијеру овај оклопњак који носи назив “Шота” би требао да има 17. јуна на сајму наоружања Eurosatory defence у Паризу кад ће бити званично представљен европској јавности.

Нико Пелеши албански министар одбране позира пред новим оклопњаком
Foto: Niko Peleshi/Facebook

У питању је возило за полицијску и војну употребу. По конфигурацији је возило за заштиту од експлозије МРАП.

Тимак је реалтивно млада албанска компанија основана 2016 године намењена за конверзију и производњу специјализованих возила за потребе албанских служби попут Хитне помоћи, ватрогасаца, комуналних служби као што су возила хитне помоћи, ватрогасна возила, цистерне за воду, возила за зимско и летње одржавање путева, машине за чишћење канализације, побијање шипова, решења за мобилне камионе и друге сличне конверзијe.

За сада о овом албанском оклопњаку нема детањних информација, тактичко техничких података нити било чега конкретног да би се могло о њему дискутовати и детањније приказати.

Оно што се могло видети на сликама јесте да је настало заваривањем челичних плоча. За сада већина детаља се само нагађа и нема конкретних информација о овом оклопњаку са чиме Албанија прави велики искорак.

5 коментара на “АЛБАНИЈА ПРОИЗВЕЛА ПРВО ОКЛОПНО ВОЗИЛО ПОД ИМЕНОМ “ШОТА”! ПРЕМИЈЕРА 17.ЈУНА У ПАРИЗУ

      1. Албанке су лепе жене, сад знам, видео сам неке ( а за време Југе ниси их могао видети никако, тешко, ни за лек што се каже), и што је можда за чудити, а можда и није, Албанке хоће да се удају за Србе али Србкиње за Албанце неће. (Беем ли га!)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *