УКРАЈИНА ПРЕУЗЕЛА ОДГОВОРНОСТ ЗА ОБАРАЊЕ ДРУГО РУСКОГ ЛЕТЕЋЕГ АВАКСА БЕРИЈЕВ А-50У! ВИДЕО

Shutterstock/vaalaa

Украјина је вечерас саопштила да она преузима одговорност за друго обарање летеће радарске станице над Азовским морем и да је акција изведена уз сарадњу украјинских обавештајаца и ПВО која је лансирала ракету и погодила авион.

Међутим, остаје једна дилема, са чим је Украјина погодила руску летећу радарску станицу А-50 баш изнад Азовског мора и како је та летелица пала у Краснодарском крају неких 222 км ваздушне линије од прве линије фронта код Херсона.

Украјинске снаге противваздушне одбране, које вероватно користе ракетну батерију земља-ваздух MIM-104 “Patriot” у близини линија фронта.

За сада руска страна се није огласила о обарању ове летелице, али су друштвене мреже буквално преплављене снимцима поготка и пада летелице.

С друге стране наводи се да је Беријев А-50У заправо оборен пријатељском ватром односно руским ПВО системом стационираним у околини Маријупоља.

С друге стране и овај други руски авакс оборен је близу места где је погођен и први, и да летелица није одмах пала него је једно краће време летела до копна пре него што се срушила.