ТРИ ВЕРЗИЈЕ НИЈЕДНА ПОТКРЕПЉЕНА: Обoрени хеликоптер Ми-8 и СУ-34 над Брјанском области!

Принтсцреен Телеграм

Шта се десило у Брјанској области и даље није сасвим јасно. Једино што је познато јесте да је пао транспортни хеликоптер Ми-8 чијег ваздухопловства то још није познато, да ли руски или украјински. Према неким изворима чак су оборена два хеликоптера, али за то нема доказа и руски борбени авион Су-34 који је пао уз саму руско-украјинску границу и где је и даље непозната судбина двојице пилота.

Руски медији РИА Новости и ТАСС јавили су да је у Брјанској области у месту Клинцов. На Телеграму поједини извори тврде да је украјински хеликоптер, који је оборен услед деловања противваздушне одбране. Оно што је интересантно у целој причи јесте да ако је украјински хеликоптер оборен на удаљености 65-70 км од руско-украјинске границе у дубини руске територије, која је наводно прикривена ПВО системима и радарском осматрачком мрежом, остаје питање како је прошао радарски кишобран.

„Хеликоптер се срушио у граду Клинци, на периферији, према прелиминарним подацима, услед пожара у мотору“, рекао је извор и додао да су две особе погинуле у несрећи. 

Према његовим речима, у току је утврђивање власништва над хеликоптером. 

Хитне службе су на путу. Утврђују се околности пада, јавља РИА Новости.

Што се тиче пада борбеног авиона СУ-34 то се догодило у близини села Суретски Ант. Судбина пилота је и даље непозната.

Већ се нагађа, опет, да су заправо у питању руски Ми-8МТСХ и СУ-34 на које је борбено деловао ПВО систем ПАТРИОТ из Сумске области са украјинске стране. За сад нема поузданих тврдњи и за ову тему.