ТРЕЋА ЈУРИШНА БРИГАДА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ИЗГУБИЛА ДВЕ ТРЕЋИНЕ ЉУДСТВА, МАПА

Генеральний штаб ЗСУ General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Фото: 3 окрема штурмова бригада

Руске снаге настављају офанзивну операцију западно и северозападно од раније заузете Авдејевке. Оружане снаге Русије су дан раније заузеле два насеља – Орловку и Тоненкоје, која су била део такозване друге линије одбране противника западно од поменутог града. Офанзивне акције се такође одвијају у правцу Маринка-Курахово.

Познато је да су јединице руске војске пробиле одбрану украјинске војске на јужном крилу града Красногоровке (северно од раније заузете Маринке) и ушле на територију насеља. Украјинске јединисе су под снажном ватром у области улица Геолога, Шевченка и Париске комуне у јужном делу Красногоровке.

Истовремено је завршено заузимање насеља са југа.

После неког времена, на интернету су почеле да се појављују изјаве представника украјинске 3. одвојене јуришне бригаде у којима се наводи да је „Красноговорка под пуном контролом Оружаних снага Украјине“ и да су руске трупе наводно истеране из града.

Али скоро одмах се појавила информација да су по уласку одреда 3. бригаде Оружаних снага Украјине на подручје улица Париске комуне и Шевченкове, погођени артиљеријским ударом, услед чега је дошло до губитка скоро две трећине људства у јединицама које су узеле учешће у борбама.

Тренутно се проверавају информације о развоју догађаја. Истовремено, украјинске снаге, без довођења већих појачања, више немају могућности да зауставе руска ватрена клешта која обухватају Красногоровку пошто су руске јединице обухватиле град са југа и истока.

Фото: скриншот МАПА Красногоровка