РУСКИ СНАЖНИ ВАЗДУШНИ УДАР ПО ТЕРИТОРИЈИ КОКСАРЕ И ХЕМИЈСКОГ ЗАВОДА У АВДЕЈЕВКИ

Министерство обороны Российской Федерации

Украјински извори јављају да су Оружане снаге Русије извршиле снажан ваздушни удар на територију коксаре Авдејевка (АКХЗ). Очевици су пријавили озбиљно дејство ваздухопловних бомби по територији предузећа.

Дејства руске авијације на уништавању утврђења у Авдејевки и околини доприносе напредовању руских снага. То се дешава на неколико фронтова истовремено. Још се не говори о опкољавању украјинских снага које бране град. Главни циљ руских јединица у овој фази је контрола пута којим се снабдева украјински гарнизон. Руске трупе су налазе на само неколико стотина метара од њега.

Напредовање Оружаних снага Русије забележено је у северном делу града, као и у зони коксаре. Дошло је и до борби са украјинским снагама на територији ауто депоа у Авдејевки. Руси делује методом „малог котла“, окружујући мале појединачне јединице противника. Постоји напредак на североисточном делу предграђа Авдејевке. Руска војска такође има успеха у урбаним срединама.

Руске јединице такође крећу напред у јужном делу града. Овде је забележен напредак дуж улица Спортивна, Чернишевског и Соборне.

Команда Оружаних снага Украјине покушава да спасе ситуацију слањем резерви, због чега је Оружаним снагама Русије толико важно да пресеку логистичке руте. Све води томе да ће украјинска војска временом неминовно морати да преда Авдејевку.