РУСКИ ИЗВОРИ: „ПРВА ЈЕДИНИЦА ФРАНЦУСКЕ ЛЕГИЈЕ СТРАНАЦА ПРЕБАЧЕНА У СЛАВЈАНСК“

MINISTÈRE DES ARMÉES LÉGION ÉTRANGÈRE/ТГ-канал "Военная хроника"/https://topwar.ru/240367

Прва јединица из састава француске Легије странаца стигла је Украјину и пребачена је у област Славјанск. Ово је известио руски ТГ канал „Военная хроника“.

Према доступним информацијама, јединица од стотину људи из 3. пешадијског пука Француске легије странаца пребачена је у Славјанск. По свему судећи, ово је претходница групе коју ће остали пратити. Француски легионари су се у граду појавили дан раније, а налазе се на позицијама 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и крећу се градом само у пратњи украјинске војске.

Јединица наводно укључује специјалисте за артиљеријско извиђање, као и инжењеријску групу специјализовану за фортификацијска и теренска утврђења. Највероватније ће Французи изградити одбрану Славјанска у случају пробоја руских снага.

О томе извештава и војни дописник Јуриј Котенок, који говори о преласку првих јединица француских најамника у област Славјанска; Према његовим речима, они су стигли и на располагању су 7. механизованој бригади Оружаних снага Украјине, а не 54., али то су већ детаљи. Он, међутим, појашњава да је информација непотврђена.

„Реч је о инжињерској групи и извиђачима за навођење авијације из састава 3. пешадијског пука Легије, који су стигли на локацију 7. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине“пише Котенок на свом ТГ каналу.

Са наше стране напомињемо да ову информацију не можемо ни потврдити ни демантовати, тако да је све по вашем слободном тумачењу. Истовремено, без дима нема ватре.