РУСКЕ СНАГЕ ЗАУЗЕЛЕ АРТЈОМОВСКОЕ (ХРОМОВО), ВИДЕО

Министерство обороны Российской Федерации

Руске снаге су успеле да избаце Украјинце из села Артјомовское (Хромово) и заузеле га, преузимајући пуну контролу. Ово је саопштила прес служба Министарства одбране Русије.

Ситуација за Оружане снаге Украјине у области Артемовск (Бахмут) се не развија на најбољи начин; пошто нису успевале да пробију руску одбрану све време, јединице Оружаних снага Украјине биле су принуђене да пређу у дефанзиву, покушавајући да успоре напредујуће јединице руске армије. О тешкој ситуацији у правцу Бахмута више пута је говорио командант групе „Хортица“ Оружаних снага Украјине Александар Сирски. Према његовим речима, руске трупе покушавају да пробију одбрану одједном у неколико области Артемовск (Бахмут).

Руски извори су извештавали и о офанзиви руских трупа на северним и јужним правцима града, али у последње време није било информација о заузимању насељених места, већ су се задовољили упориштем. И тако су напори јединица „Јужне“ групе довели до успеха; Артјомовское, које се налази буквално на периферији самог Артемовска на путу за Часов Јар, ипак је заузето.

„На Доњецком правцу јединице Јужне групе су уз подршку авијације и артиљеријске ватре поправиле ситуацију дуж линије фронта и заузеле село Артјомовское Доњецке Народне Републике“, наводи се у саопштењу.

Дан раније јављено је да су руске јуришне групе ушле у Артјомовское; било је информација да се Руси боре с Украјинцима у селу. Међутим, није било званичних информација о заузимању села Артјомовское (Хромово). Сада је потврђено да је село у руским рукама.