РУСИ УСПЕЛИ ДА ЗАРОБЕ ПРВИ АМЕРИЧКИ БРЕДЛИ И ДА ГА ПРЕБАЦЕ У ПОЗАДИНУ! ВИДЕО

Foto: Shutterstock

Америчка борбена возила пешадије M2A2 ODS Bradley појавила су се у Украјини средином априла 2023. године. Била су ти прва возила из пакета војне помоћи САД Кијеву. Борбено су употребљена први пут крајем јуна и почетком јула 2023, а упркос ранијим снимцима, Русија се тек сад дочепала једног M2A2 ODS Bradley кога је одвукла у дубину. Бар званично.

Наравно, вероватно су и раније успели Руси да се дочепају америчких борбених возила пешадије.

На објављеном снимку види се тешко оштећено америчко борбено возило пешадије које је припадало 47. механизованој бригади украјинске војске, а заробљено је код Адејвке код Коксаре. Наводно Украјинци су покушали да извуку један Bradley, који је налетео на противтенковску мину.

Како се наводи пребацивање америчког Bradley у руску позадину био је препун тешкоћа.

Једна од најтежих тешкоћа је та што је украјинска артиљерија покушала да прецизном артиљеријском ватром униште Bradley како не би пао у руке Оружаних снага Русије. Током летње назови контраофанзиве руска војска није успела да спаси напуштене Леопарде 2 и Bradley, са ничије земље.

Заробљени Бредли ће највероватније бити пребачен на проучавање, шпошто је електроника у њему, ако се изузме гусенице и задња рампа, и мања оштећења, остао скоро нетакнут.