ТЕНКОВИ Т-55 ВИЂЕНИ НА КРИМУ: Да ли се отвара јужни фронт?! ВИДЕО

Украјински Телеграм канали објавили су снимак теретног воза који је снимљен на Криму, а на коме се виде укрцани тенкови Т-54 и Т-55 који се померају према јужном фронту.

Претпоставка је да ова групација тенкова највероватније иде према Херсону, где су у току тренутно жестоке борбе за Антоновски мостобран и где се због ниског нивоа реке Дњепарочекује потенцијални прелазак и десант украјинске војске.

Тенк Т-55 руска војска моћи ће да користи као ватрене тачке пошто је тенковски топ Д-10-Т2С идеалан за гађање једноделном гранатом. Борбени комплет у тенку је 43 гранате. Иначе Русија и даље у својим војним складиштима има много граната калибра 100 мм.

Русија је смисила још један начин како употребити тенк Т-55. Уместо за продор према украјинским линијама користити модификоване Т-72, Т-80 и Т-90М Руси су се досетили да од тенка Т-55 створе даљински управљиво возило напуњено експлозивом када би се активирао експлозив и тиме створио “рупу” за продор кроиз украјинску линију.

Они који су наклоњени Украјини тврде да су Руси такве идеје нашли у инспирацији Исламске државе које су са тенкова Т-55 и Т-62 скидали куполу и у тенк постављали неколико стотина килограма експлозива, а онда јурнули према курдским, сирисјким или ирачким положајима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *