Седам батаљона за рат против украјинских диверзаната! Белгородска област формирала Територијалну одбрану! Главни проблем оружје

Упад украјинске диверзнатске групе у Белгородску област отворио је многа питања. С једне да граница није заштићена, да змајеви зуби могу можда да зауставе тенкове, али не и диверзантске групе.

Ситуација је и даље помало хаотична, али очито регионалне власти одлучиле су да је време да ствари узму у своје руке, па су одлучили да мимо Росгвардије, ОМОН-а, руске војске и свих једница формирају добровољачке батаљоне Територијалне одбране.

Очито дух територијалаца поново влада како у Русији, тако и у Украјини.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков саопштио је да је створено седам батаљона територијалне одбране који ће бити задужени да се супроставе упадима диверзантских група.

Међутим, док број добровољаца није био проблем, појавио се један други, а он се зове ко ће припадницима тих батаљона дати оружје.

Оно што је до сад познато да се заправо организационо ради о једној бригади бројног стања 3.000 људи сврстаних у седам батањона.

По свему судећи проблем је законски оквир како наоружати добровољачке јединице, које имају мотив, униформу и спремност за борбу, али не и најбитније оружје, мада је интересантно да су могли део батаљона да наоружају са опремом која је остала иза ликвидираних диверзаната.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *