РУСКИ ДОБРОВОЉАЧКИ КОРПУС УПАО У БЕЛГОРОДСКУ ОБЛАСТ: У току жестоке борбе! ВИДЕО

Припадници Руског добровољачког корпуса који су пре два месеца гранатирали два села и упали у Белогродску област, поново су то урадили.

Најпре су из минобацача и артиљеријских оруђа извели гранатирање неколико села. У рано јутро нападнуто је село Козинка.

Гранатирања су настављена и даље, а Руски добровољачки корпус отишао је корак даље. Извршио је упад на гранични пункт са три оклопна возила од којих је један амерички Хамви, и један тенк који је уочен, али није наведен тип.

Портпарол Државне обавештајне службе Украјине Андреј Јусов потврдио је листу „Суспилне“ да Легија „Слобода Русије“ и РВЦ спроводе операцију стварања „безбедносне траке“ за заштиту украјинских цивила.

Према његовим речима, операцију спроводе искључиво руски држављани. У међувремену, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да су Путина обавестили о „покушају пробоја” у Белгородску област од „украјинских диверзаната”. Раније су Легија „Слобода Русије“ и РВЦ саопштили да су њихове јединице „потпуно ослободиле“ Козинку у Белгородској области.

У току су и даље жестоке борбе између руских граничара и припадника руског доборовољачког корпуса.

Од јединица које су укључене у сукоб извештаји говоре да се ради о 117. бригади територијалне одбране украјинске армије уз подршку 6. оперативне групе. Са руске стране укључена руска 263. мото- стрељачка бригада у селу Дроновка .

Над Белгородском области лете хеликоптери Ми-8 који ракетирају зону где се налази Руски добровољачки корпус.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *