НЕМАЧКИ БИЛД АНАЛИЗИРА: ДА ЛИ ПУТИН СПРЕМА ПОМОРСКУ БЛОКАДУ ОДЕСЕ?! Подморнице, морске мине, ракете и авијација

Како се ближи 17.јули када истиче Житни договор који су посредством УН склопили договор Русија и Украјина, страх постаје све већи, да ће Москва суспендовати овај споразум о извозу украјинских житарица из Црноморске луке Одеса.

Наиме, Москва оптужује Кијев даје украјинска морнарица користила договорени међународни коридор за транспорт житарица како би вршила напад на бродове Црноморске флоте и на луку Севастопољ. То се посебно односи на напад на два обавештајна брода који су бродским оружјем АК-230 уништили аутономна површинска пловила која су се приближавали пловилима.

Немачки Билд, донео је једну занимљиву анализу у којој тврди да Русија размишља о поморској блокади Украјине и да ће напасти све бродове, које транспортују житарице, ако се тај споразум или договор, како ко наводи се прекине или суспендује.

Билд се позива на британског поморског стручњака Х. И. Сатон иначе експерта за подморнице који наводи руске спосбности, односно Црноморске флоте како могу извести поморску блокаду и поморске капацитете за реализацију овог плана.

Према Сатону је директни напад ракетних фрегата Црноморске флоте противбродским и крстарећим ракетама на бродове трговачке флоте на изласку из луке Одеса.

Затим, један од сценарија је и хеликоптерски десант на луку Одеса, минирање поморске руте која се користи за транспорт житарица за шта би по Сатону била оптужена УКрајина,

Један од сценарија је и употреба авијације Црноморске флоте који би извршили ракетирање трговачких бродова.

Поставци ове хипотезе иде и теорија да је авијација Црноморске флоте последњих дана два пута напала Змијско острво, које је прошле године препуштено поново Украјинцима. Иначе Руси су га држали од почетка рата 24.фебруара 2022.

Украјинска страна сматра да је овај напад повезан са споразумом о житу.

Иначе и сам руски председник је у изјавама медијима рекао да Житни споразум можда неће бити продужен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *