МАСОВНИ РАКЕТНИ УДАРИ ПО УКРАЈИНИ ПОСЛЕ ОБАРАЊА ЧЕТИРИ РУСКЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ИЗНАД БРЈАНСКЕ ОБЛАСТИ

Обарање ипак два хеликоптера Ми-8 и два борбена авиона СУ-34 и СУ-35 изнад Брјанске области уз границу са Украјином од стране како се сумња две диверзантске групе или украјинске ПВО или авијације са ракетама АИМ-120, што још није детаљно утврђено, покренуло је по свему судећи руску одмазду.

Из неколико база Олења у Мурманској области, Елгелс у Саратовској , Калушкој подигнути су стратешки и бомбардери дугог доделта и започео је напад на Украјину. Према првим информацијама полетело је шест бомбардера ТУ-95МС који заузимају курс према Каспијском језеро одакле изводе ракетне нападе на Украјину.

Прво се на удару крстарећих ракета нашао исток земље, затим западни, па централни и северни, а онда и Кијев. Фактички цела Украјина је под ваздушном опасношћу, а крстареће ракете типа калибр и даље лете на циљеве.

Јаке детонације забележене су у Лавову, Тернопољу, Запорожју.

Оно што је интересантно јесте да је после обарања четири борбене летелице над Брјанском области извршен удар на мост преко реке Снов код села Карповичи у пограничној области Черниговске области, за које руска страна сматра да га користе украјински диверзнати за убацивање у Брјанску област и извођење удара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *