ПРВЕ ЈЕДИНИЦЕ ВАГНЕРА ИЗ АФРИКЕ ПРЕБАЦУЈУ СЕ У УКРАЈИНУ

Принтскрин Телеграм

Први јуришни одреди Вагнера пребацују се из Африке у Русију, одакле се укључују у борбе на једном од праваца дејства. Главни део јединице се после четири месеца одсуства враћа у зону Северног војног округа. Ово је објавио Телеграм канал.

Већ другу недељу се шушка о појави јединице Вагнер у зони Северног војног округа. Заиста, борци јединице су се већ појавили на Артемовском правцу, али они представљају „добровољачки јуришни корпус“, тј. онај део чете који је остао у Трошеву и сада га надгледа Министарство одбране Русије.

Сада се одреди главног дела „Вагнера” враћају у борбену зону, док је реч о три јуришне јединице. Штавише, враћају се са својим заставама, командантима, структуром итд. Како се наводи, савет команданата и Лотус постигли су начелни договор с Руском гардом о закључивању уговора, како појединачних, тако и групних. Команда Руске гарде је гарантовала очување застава, имена итд. Хајде да помислимо да је таква одлука одобрена на самом врху, Золотов неће против Путина.

Како пише Телеграм, финансијски услови у „јуришном корпусу” који надзире Министарство одбране и у Руској гарди су исти, па војници послати на одсуство на пролеће могу да бирају између Седија и Лотоса. Верује се да ће већина радије остати уз стари део компаније, и због имена.

Још није јасно где ће бити распоређени нови одреди Вагнера, али се неће укрштати са одредима „Корпуса“. Претпоставља се да ће бити укључени у одређену резерву која се спрема за јесенско-зимски поход.