ОВАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА ЗА СНАЈПЕРИСТЕ У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ! ФОТО

Фото: Војска Србије

У Центру за обуку копнене војске реализована је напредна специјалистичка обука војника и старешина за дужност снајперисте у јединицама Војске Србије.

Фото: Војска Србије

Циљ обучавања је даље усавршавање знања и вештина у руковању снајперском пушком у свим временским и земљишним условима, самостално или у пару, те психофизичка припрема снајпериста за неутралисање циљева у борби.

На обуци су били припадници Војске Србије који на гађањима остварују најбоље резултате и који су претходно прошли основну обуку за снајперисте. Они су успешно савладали све програмом предвиђене садржаје из ватрене и тактичке обуке, са акцентом на маскирању, прикривеном кретању, избору и уређењу заклона за дејство и решавању ватрених задатака.

Фото: Војска Србије

У току реализације обуке проверавано је и поступање снајпериста под стресом и оптерећењем, њихова физичка способност, брзина реаговања у примени тактичких радњи и ватрена оспособљеност.

По успешном завршетку обуке, војници и старешине су упућени у своје јединице, у којима ће примењивати стечена знања и вештине и наставити даље оспособљавање како би достигли и очували највиши ниво оспособљености за реализацију специфичних задатака снајпериста у Војсци Србије.

Фото: Војска Србије