НОВИ ДЕТАЉИ ОКО ИРАЧКЕ НАБАВКЕ JF-17 THUNDER: БАГДАД КУПУЈЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ЗА ОБРАЊЕ И ПРЕСРЕТАЊЕ ДРОНОВА

Фото: Принтскирн Јутјуб

Ирак је постао трећа земља света која је заинтересована за договор и куповину борбеног авиона JF-17 Thunder.

Ирак би ако засицта дође до реализације посла био трећа земља која у свом наоружању после Нигерије 3 комада, Уније Мијанмар 7 испоручено од укупно 9 наручених летелица има ове борбене авионе. Листа заинтерсованих држава је много дужа, а осим азијских ту су чак и латиноамеричке земље, а међу њима и арегентина што је дигло због фокландских оства поприличну прашину.

Иако се спомиње цифра од 1,8 милијади долара за 12 авиона претпоставља се да је у цену урачунате ракете, резервни делови и одржавање, јер неформални медији у Пакистану навдое цифру од 664 милиона долара за куповину JF-17 Thunder Block III

„Потписали смо уговор са пакистанском компанијом за куповину авиона. Преговори о продаји млазњака трајали су више од две године. Одбрамбени споразум одобриле су владе Пакистана и Ирака. Борбени авиони „Потписали смо уговор са пакистанском компанијом за куповину авиона. Преговори о продаји млазњака настављени су више од две године. Одбрамбени споразум одобриле су владе Пакистана и Ирака.

„Потписали смо уговор са пакистанском компанијом за куповину авиона. Преговори о продаји млазњака трајали су више од две године. Борбени авиони „ JF-17 Thunder Block III биће добар додатак ирачком ваздухопловству. Ирак је заинтересован за набавку JF-17 Thunder за пресретање и обарање беспилотних летелица.

Куповина пакистанских борбених авиона од стране Ирака био би највећи одбрамбени уговор између две земље у последњих четрдесетак година.