МАСОВНО ИЗВИЂАЊЕ КРИМА И РУСКОГ ДЕЛА ЦРНОГ МОРА: НИКАД ВИШЕ ЛЕТЕЛИЦА НАТО ПАКТА У ВАЗДУХУ

Фото: Shutterstock

Осматрање региона Црног мора траје интензивно јо од пре три године, али у једном дану толико летелица за извиђање није још забележено.

У зони Црног мора обично је била једна стратешка извиђачка беспилотна летелица RQ-4 Global hawk или у близини румунске обале морнарички патролни авиони P-8 Poseidon

У среду 24. априла у зони Црног Мора нашла се тако један стратешка извиђачка беспилотна летелица RQ-4 Global hawk , два морнаричка патролна авиона P-8 Poseidon и један летећи авио-танкер KC-135 Stratotanker.

Оно што је познато јесте да RQ-4 Global hawk и један P-8 Poseidon лете у близини ситочних обала Црног мора осматрајући зону Керчког мореуза, што многи дефинишу да се припрема терен за још један масовни напад крстарећим ракетама и дроновима на Крим, са посебним фокусом на Кримски мост јер је под опсервацијом.

Оно што је интересантно јесте да RQ-4 Global hawk и један P-8 Poseidon полетели су из базе Сигонела на Сицилији, док за други P-8 Poseidon и KC-135 Stratotanker се не наводи матична база полетања.

Под интензивним осматрањем је и зона Одеског џепа уз саму границу Румуније и Украјине.

Иначе Русија је рано јутрос интензивно напала дроновима камиказама Геран Одесу.