ЈОШ ЈЕДНА СЕРИЈА ЛОВАЦА СУ-35С ИСПОРУЧЕНА ЈЕ МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ РУСИЈЕ

Фото: пресс-служба ПАО «ОАК»

Руски војно-индустријски комплекс наставља са благовременом испуњавањем одбрамбеног налога државе и снабдевањем Оружаних снага РФ најновијим врстама наоружања.

Тако је Уједињена авионска корпорација предала Министарству одбране Руске Федерације још једну серију нових мултифункционалних ловаца Су-35С. Ово се наводи на званичном сајту државне корпорације „Ростек“.

На сајту се наводи да су авиони прошли цео циклус испитивања, укључујући летове у различитим режимима, и да су већ премештени на аеродром Комсомолск на Амуру код Ваздухопловног комбината Јуриј А. Гагарин.

Према речима Јурија Сљусара, генералног директора Уједињене авионске корпорације, произвођач у потпуности испуњава своје уговорне обавезе испоруком савремених авиона за потребе Ваздушно-космичких снага Русије пре рока. Мултифункционални ловац Су-35 створен је управо да би стекао превласт у ваздуху. Једна од карактеристика ловца је нишанско-информациони систем великог домета, који омогућавај откривање и гађање противничке летелице на удаљености са које не може да изврши ефикасан одговор.