ДВОЈИЦА СПЕЦИЈАЛАЦА NAVY SEAL НЕСТАЛА КОД ОБАЛА СОМАЛИЈЕ

Foto: Shutterstock

Двојица припадника морнаричке специјалне једнице Navy Seal (морнаричке фоке) нестали су у четвртак увече после ноћне мисије и укрцавања у пловило код сомалијске обале саопшђтили су неименовани амерички заваничници.

Нестанак се догодио у тренутку док су се морнарички командоси пењали на чамац који су одбацили високи таласи. У том тренутку један припадник „фоки“ пао је у воду, а за њим по процедури спасвања како је наведено ускочо је други припадник.

Од тада њима двојици се губи сваки траг, а мисија трагања и спасавања је и даље у току. У нади да су њих двојица и даље живи иде и то што је темепература воде у Аденском заливу висока, изјавили су амерички званичници.

Нестанак је уследио после извођења операције пресретања бродова који превозе наоружање јеменским Хутима.

Foto: Shutterstock

Како се наводи, а што се пронело друштвеним мрежама нестанак двојице морнаричких командоса нема никакве везе са поморским операцијама против јеменских хута у оквиру операције „Просперитетни чувар“.

Неименовани амерички званичници кажу да нестанак такође нема везе са запленом танкера St. Nikolas од стране иранских поморских командоса.

У саопштењу у суботу, америчка Централна команда је рекла да су операције потраге и спасавања тренутно у току како би се лоцирала двојица морнара. Команда је рекла да неће објавити додатне информације о инциденту у четвртак увече док се не заврши мисија потраге и спасавања.