КО ЈЕ ГЕНЕРАЛ ВИКТОР АФЗАЛОВ НАСЛЕДНИК СУРОВИКИНОВ: БАВИО СЕ РУСКОМ ПВО, НЕ КОНАТКТИРА СА МЕДИЈИМА, НЕМА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ, А ПОРОДИЦУ ДРЖИ У СТРОГОЈ ТАЈНОСТИ

Руски државни медији саопштили су да је нови командант Ваздушно-космичких снага Руске Федерације генерал-пуковник Виктор Афзалов, досадашњи заступник тог вида док се генерал Сергеј Суровикин бавио Украјином.

Именовање је уследило мање од 24 часа пошто су прво руски опозициони медији објавили информацију да је генерал Сергеј Суровикин смењен са функције и да на његово место долази нови командант, а он прелази на нову функцију, која није саопштена.

О томе колико је генерал Афзалов мистериозна личности говори и податак да скоро видео снимака са њим и нема, као и слика, можда пар од којих је једна Министарства одбране Руске Федерације

Ко је генерал Афзалов?

Генерал пуковник Виктор Мусавирович Афзалов рођен је 9. јуна 1968. године у Совјетском Савезу. Град где је рођен, живео, и школовао се није познато. Једино што је познато за овог генерала је то да се после завршетка средње школе одлучио за војни позив. Уписао је школу за електронска и противтелекторнска дејства коју је завршио 1989. године. Одмах после ступања у војну службу Совјетске, а касније и у Руској армији наставио је даље школовање. Дипломирао је на Бојном универзитету противваздушне одбране и на Генералштабној академији Оружаних снага Русије.

Прошао је све командне дужности у трупи до начелника дивизиина за противелекторнска дејства ПВО Русије , а био је и заменик команданта Противваздушне одбаре и командант ПВО Источног војног округа.

Од  2018. године Афзалов се појавио на сајту Министарства одбране Руске Федерације као први заменик главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага Русије.

Поред тога, Афзалов је радио као вршилац дужности главног команданта Ваздушно-космичких снага када је Суровикин командовао Заједничком групом трупа и снага у зони специјалних операција. У истом статусу га је помињао и лист Известија 2020.

По чину Афзалова, генерал-пуковника, добио га је у децембру 2022. указом Владимира Путина.

Оно што се за Афзалова наводи јесте да је класични прототип руског официра каријеристе. Затворен према јавности, нема комуникацију са медијима уопште и избегава је. Нема ниједан налог на друштвеним мрежама, како проводи слободно време, интересовања и хобије. На друштвени мрежама о генералу Афзалову има воема мало информација .




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *