СНИМАК ОКРШАЈА СУ -30СМ И УКРАЈИНСКОГ ДЕСАНТОГ ЧАМЦА НА ЦРНОМ МОРУ: ОВАКО ЈЕ ПЛОВИЛО УНИШТЕНО СА ДВА КРАТКА РАФАЛА! ВИДЕО

Министарство одбране Руске Федерације објавило је видео снимак потапања украјинског десантног чамца са диверзантском групом ГУР која је кренула према Криму.

Све је почело 22. августа у 4 сата рано ујутро када је борбени авион СУ-30СМ морнаричке авијације Црноморске флоте како се наводи уништио десантни чамац са десантном групом Главне обавештајне управе Украјине (ГУР) војне слжбе чији припадници су кренули у акцију.

Напад је изведен 38 км западно од рта Таркаханкут, када је уочен украјински чамац и наређено пилоту за изврши напад.

На објављеном снимку се види како чамац који је уочио да га прати руски борбени авион, маневрише и покушава да избегне напад. На снимку се јасно види поглед из ХУД-а како је пилот видео мету на мору коју мора да уништи.

Мета је уништена са два рафала из авионског топа ГШ 30/1 калибра 30 мм капацитета 150 граната.

Оно што је остало интересантно јесте зашто се украјински десантни чамац са диверзантском групом удаљио од украјинске обале. Ово указује да је у питању била вероватно група маринаца, која је недавно завршила обуку у Великој Британији, а коју су псроводили припадници 45. командоске групе и припадници елитне СБС једнице.

Руски војни аналитичари претпостављају да ово указује на скоре могуће десантне операције на самом Криму, односно убацивање мањих диверзантско терористичких група преко мора на полуострво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *