НОВИ ДЕТАЉИ ОКО КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА SCALP-EG НА УКРАЈИНСКИМ СУ-24М! С ДРУГЕ СТРАНЕ БИЛА ОКАЧЕНА И БРИТАНСКА STORM SHADOW!

Украјински председник Володимир Зеленски у недељу 6. августа посетио је јединицу украјинског ратног ваздухопловства где су му приказани модификовани борбени авиони Су-27 и МиГ-29 који могу да носе америчке противрадарске ракете АГМ-88 ХАРМ, ПВО системи Патриот ПАЦ-2, ИРИС-Т, НАСАМС, али највећа занимљивост свакако је био јуришник СУ-24М који је носио крастареће ракете британску Стром Шедоу и француску СКАЛП ЕГ.

Анализом снимка за који се наводи да је начињен на аеродрому Старконснтаиновка кога руси већ неколико дана интензивно ракетирају Су-24М који је имао са обе стране постављене британску и француску крстарећу ракету.

На снимку се види украјински председник Зеленски како на француски пројектил ставља потпис “Слава Украјини”.

Убрзо су освануле и друге слике које су указале на неке занимљивости које су рађене на украјинским СУ-24М. Испоставило се да је испод крила промењиве геометрије постављена била оружана станица скинута са британског јуришника Торнадо ГР Мк4 и монтирана на Су-24 како би могла да носи крстарећу ракету.

Такође на француској ракети био је постављен интересантан знак јуришника СУ-24М са крилом пола матичне летелице, а пола делта крима Миража 2000.

За сада није јасно шта то тачно значи, међутим највероватније само илуструје две платформе за лансирање, једну француску, једну украјинску. СЦАЛП-ЕГ се такође може лансирати са француског Рафала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *